Welkom bezoeker, u heeft
0
artikel(s) in uw winkelmandje
Misschien-Nooit
Auteur:
Uitgeverij:Oogachtend
Taal:NL
Pagina's:104
Afwerking:Paperback
ISBN:9789077549568
LAURA DUPIN is een 24-jarige fotografe.
EGON ANGLETON is een jonge antiekhandelaar.
TAW ERRIS is een undercoveragent.

Maar niets is wat het lijkt in deze trilogie op scenario van Marc Legendre en in beeld gebracht door Kristof Spaey.
Ieder album wordt verteld vanuit het perspectief van één van de hoofdpersonages, we kruipen in hun hoofd en volgen hun interne monoloog. In elk deel worden nieuwe stukjes van de puzzel aangereikt of herschikt. Ze zullen op een verrassende manier in mekaar passen en een heel ander beeld vormen dan op het deksel van de doos stond.
Deel 2 zet deel 1 op zijn kop. Ook letterlijk want delen 1 en 2 worden als één dubbelalbum (een boek met twee voorkaften, om deel 2 te lezen dien je het boek om te draaien). Het afsluitende deel, OOIT, volgt in 2010.

Het drieluik valt best te omschrijven als een psychologische thriller. De rustige opbouw van het eerste deel staat in scherp contrast met de gebeurtenissen in deel twee. In deel drie gaan beide auteurs nog een stapje verder. De toon van ieder deel wordt gestuurd door het karakter van het hoofdpersonage. Het dromerige van Laura, de meedogenloze hardheid van Egon en het flamboyante, creatieve denken van Taw worden weerspiegeld in het verhaal én de tekeningen van ieder hoofdstuk.

KRISTOF SPAEY debuteerde in 2004 met het tekstloze Hoop (uitgeverij BeeDee). Dit verhaal over een onmogelijke liefde schreef hij samen met de Duitse TV- en filmscenarist David Safier.
In 2006 bevestigde Kristof al het goeds wat over hem gezegd werd in Façade. In twee kortverhalen, waarvan één op scenario van Steven Dupré, gaat de auteur op zoek naar de ware aard van zijn personages.
In Misschien/Nooit gaat hij op hetzelfde elan verder.

MARC LEGENDRE werd bekend met Biebel. In 2004 verblufte hij iedereen met Finisterre (uitgeverij Atlas), een mijlpaal in het genre, en met Wachten Op Een Eiland (Atlas 2009). Met de grensverleggende beeldroman Verder werd Legendre als eerste striptekenaar ooit genomineerd voor de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

De eigenzinnige inkleuring is in handen van de Amerikaan MICHAEL BIRKHOFER, die het kleurgevoel van Christina Strain, Dave McCaig en Richard Isanove koppelt aan de schildertechniek van Bengal.

LAURA DUPIN, een 24-jarige fotografe, logeert in de stad omdat ze een tentoonstelling van haar foto’s heeft kunnen versieren in een kleine galerij. Haar relatie met haar vriend is pas afgesprongen maar daar loopt ze niet echt onder gebukt. Ze is op zoek naar wat vertier voor het eindejaar.

EGON ANGLETON is een ‘vlotte’ jongen van vooraan in de 30. Hij handelt in antiek en woont in een chique loft aan de haven. Zijn zus, Moira, logeert gedurende de overgang van oud naar nieuw bij hem.
Of dat is toch het plaatje die Egon Laura voorhoudt wanneer ze elkaar ontmoeten in de stad.
In werkelijkheid is Egon een crimineel, een ‘kleine’ jongen, maar met de arrogantie van een Willem
Holleeder. Met andere woorden, hij heeft ‘verplichtingen’ en dient verantwoording af te leggen aan een Rus, de Tsaar genoemd, en dat zint hem niet.

TAW ERRIS is een undercoveragent die Egon toevallig, via de fototentoonstelling van Laura, op het spoor komt. Zijn atypische voorkomen doet vermoeden dat er meer schuilgaat achter deze veelzijdige persoonlijkheid.

Deze drie levens zullen in elkaar verstrengeld geraken in een periode van enkele dagen.